Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Салата от скариди с манго и печурки

Салата от скариди с манго и печурки

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
Салата от скариди с манго и печурки1 / 2
10/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 10 бр.
  • ориз - 50 г
  • моркови - 100 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. светъл
  • скариди - 250 г
  • оцет - 1 с.л. от бяло вино
  • зехтин - 2 ч.л.
  • чили сос - 1 с.л. сладък
  • манго - ½ бр.
  • зелен лук - 10 бр. пера
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на дребно. Сваряваме ориза в пропорция 1 част ориз на 2.5 чаши вода под похлупак на тих огън в продължение на 20 минути.

Междувременно почистваме морковите, чесъна и зеления лук. Морковите нарязваме на жулиен, лука – на кръгчета. Сваряваме гъбите, морковите, лука, виното, соевия сос и оцета в 6 чаши вода.

Прибавяме намачкания чесън, 1 ч.л. зехтин. Когато гъбите и зеленчуците омекнат, ги прецеждаме и ги смесваме с топлия ориз.

Почистваме скаридите от черупките, правим надлъжен разрез по гръбчето им на дълбочина около 0. 5 см и ги почистваме.

Посоляваме ги и ги запържваме на средно силен огън в останалия зехтин за по 2-3 минути от всяка страна. После ги потапяме в чили соса и ги изваждаме.

Почистваме мангото от кората и костилката и го нарязваме на жулиен. Нарязваме перата зелен лук на дребно.

Смесваме мангото с ориза и зеленчуците, отгоре подреждаме скаридите и поръсваме с нарязаните зелени стръкчета лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: