Богата салата с артишок и аспержи

13/02/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете твърдите външни листа на артишока. Отрежете върха и оставете само крехката част, обелете и подрежете стъблата.

Пуснете почистения артишок в предварително подготвена купа със студена вода, в която сте пуснали лимона, предварително разрязан наполовина, а кората - настъргана. Сипете зехтина в тиган на умерен огън.

Добавете чесъна и веднага щом започне да се пържи, прибавете мащерката и отцедения артишок и разбъркайте. Гответе 1 минута, добавете щипка сол и малко вода. Покрийте с капак и задушете около 20 минути, докато артишокът стане крехък, като през това време при необходимост наливате още вода.

Междувременно сложете лимеца в тенджера, поръсете с щипка сол и залейте с 500 мл студена вода. Поставете съда на котлон на средна температура и когато водата заври, сложете капака, намалете котлона и оставете да ври на тих огън 25 минути.

Отцедете лимеца (ако е необходимо) и го разбъркайте с артишока и накълцания копър, добавете настърганата лимонова кора.

Прехвърлете в купа за сервиране и поръсете със зехтин и лимонов сок, подправете, добавете аспержите и спанака и разбъркайте. Отгоре натрошете сиренето и полейте с още малко зехтин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар