Лястовиче гнездо

10/02/2016
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1326941
"Представяме ви една невероятно вкусна и идейна рецепта. Ние огладняхме само от гледане на снимката, за вас не знаем"
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 564
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с подправките. Прибавяме 1 от яйцата и омесваме отново. Оформяме 4 големи кюфтета като плескавици и ги подреждаме в тава, предварително намазана с мазнина.

В средата на всяко гнездо оформяме кладенче и слагаме парченца от шунката и гъбите. Може да добавите царевица, маслини, кисели краставички, чушки или каквато друга плънка предпочитате.

Запичаме във фурната, докато каймата е видимо готова. След това слагаме по едно яйце в средата на всяко кладенче и отново връщаме във фурната до готовност на яйцето.

Според вида на фурната може да запечете само на горен реотан.

По желание от останалите продукти приготвяме сос, който поднасяме към гнездата. Вървят отлично и със свежа зелена салата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
12.10.2017 09:56
Може редакторите да поправят времето за готвене - според мен е достатъчно 20 - 25 мин. общо във фурната.
Рецептата е страхотна и непременно трябва да се приготви и опита!
2
0
Pressy
Pressy
23.03.2016 16:28
Страхотно !
0
0
Гергана  Георгиева
На мен ми харесва този вид сос,и ястието ми допада
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв