четвъртък, 24 юли

Унгарска салата

Публикувана от:
Видяно: 7 357 пъти
Националност: Унгарска Кухня
Категория: Салати
Рецепта за Унгарска салата
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-4

Необходими Продукти

  • карфиол - 100 г
  • зелен фасул - 100 г
  • чушки - 2 броя, червена и жълта
  • грах - 100 г
  • лук - 1/2 глава червен
  • моркови - 1 - 2 броя (100 г)
  • маслини - 60 г с чушка
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка

Приготвяне на Унгарска салата

Грахът, нарязаните моркови и зеленият фасул се сваряват до омекване. Отцеждат се и се прехвърлят в голяма купа. Добавя се накъсаният на малки розички карфиол, накълцания лук, чушките на парчета и маслините с чушка.

Унгарската салата се залива с дресинг от смесените зехтин, оцет, счукания чесън и черен пипер. Залейте салатата със соса и разбъркайте добре.

3.2 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    todorova

    2011-10-01, Оценка 4 от 5 за Унгарска салата

    Невероятна салатка. Благодаря.

Вкусна и лесна рецепта за Унгарска салата. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни категории за Унгарска салата. Доказани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Унгарска салата в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.