Най-мързеливата домашна лютеница

11/02/2016
"Практичните домакини ценят времето си, затова приготвят най-мързеливата домашна лютеница!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 839
  • Преглеждания за месеца1290
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • чушки - 3 кг червени
  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • червен лук - 1 глава
  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на парчета. Сложете ги в подходяща тава и ги поръсете със солта и захарта.

Налейте олиото и оцета. Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 2 часа от завирането на сместа.

Готовите зеленчуци пасирайте до получаването на гладка лютеница. Насипете в сухи буркани и охладете.

Варете 5 минути, за да се стерилизират бурканите.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина Константинова
Много се радвам, че ви допада! Пропорциите са овкусяване са много точни!
3
1
Галичка Николова
И аз я правих.Според мен е най-доброто решение за домакини,които нямат свободно време,а и не е нужно да висиш с часове,да печеш,да белиш,да пържиш..Резултата е същия.
7
3
Веселина Константинова
Това е вярно! Първата доза я изядохме, преди да успея да я затворя в бурканчета.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв