Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Най-мързеливата домашна лютеница

Най-мързеливата домашна лютеница

Най-мързеливата домашна лютеница5 / 7
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Практичните домакини ценят времето си, затова приготвят най-мързеливата домашна лютеница!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг червени
  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • червен лук - 1 глава
  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на парчета. Сложете ги в подходяща тава и ги поръсете със солта и захарта.

Налейте олиото и оцета. Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 2 часа от завирането на сместа.

Готовите зеленчуци пасирайте до получаването на гладка лютеница. Насипете в сухи буркани и охладете.

Варете 5 минути, за да се стерилизират бурканите.

Най-мързеливата домашна лютеница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Това си е лично мое мнение и не искам да обиждам кулинар или рецептите му. Миналата година я изпробвах два пъти, като първият следвах рецептата до прашинката сол, а вторият път всичко беше на око. И двата пъти както на мен така и на всички вкъщи нещо не ни беше както трябва. тази година трети опит няма да има.
21.08.2018 05:57
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много се радвам, че ви допада! Пропорциите са овкусяване са много точни!
25.08.2016 12:07
5
3
Галичка Николова
Галичка Николова
И аз я правих.Според мен е най-доброто решение за домакини,които нямат свободно време,а и не е нужно да висиш с часове,да печеш,да белиш,да пържиш..Резултата е същия.
25.08.2016 07:30
8
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Това е вярно! Първата доза я изядохме, преди да успея да я затворя в бурканчета.
11.02.2016 20:41
8
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Най-вкусната домашна лютеница. Две дози направих и всичко се изяде.
11.02.2016 17:52
14