Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Бабин родопски пататник

Бабин родопски пататник

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Бабин родопски пататник
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • сирене - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук.

Към сместа се добавят още сиренето, солта, олиото и маслото.

Продуктите се разбъркват добре. Получената смес се изсипва в намазнена тава.

Пататникът се пече на 180 градуса до готовност. Покрива се веднага щом се изкара от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: