Зрял фасул яхния

11/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"С други думи - Вкусен Бобец "
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 697
  • Преглеждания за месеца505
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накиснете боба от вечерта в 1 л студена вода. На сутринта изплакнете и го сложете в глинено гърне и добавете нарязан лук, моркови, сухите чушки, доматите, 20 мл зехтин, содата, сол, щипка захар и мащерка.

Напълнете с вода, колкото да останат два пръста разстояние до капака, захлупете и варете на 200 градуса около 40-50 минути, след което намалете на 160 градуса и варете 3 часа.

Нарежете наденичките на парчета и изпържете за кратко в останалия зехтин, извадете и в същата мазнина сложете червения пипер и брашното, разбъркайте и след минута прибавете доматеното пюре, размито в 20 мл вода и подправете с чубрица.

Разбъркайте всичко и когато клокне, махнете го от котлона.
Извадете гърнето от фурната, махнете капака и сложете в него наденичките и запръжката, разбъркайте и подправете с джоджен.

Поставете отново във фурната на 180 градуса още 15 минути без капак.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар