Зрял фасул яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Зрял фасул яхния
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"С други думи - Вкусен Бобец"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • брашно - 2 с.л. тип 500
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • наденица - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. сушени, червени
  • лук - 100 г кромид
  • сода за хляб - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накиснете боба от вечерта в 1 л студена вода. На сутринта изплакнете и го сложете в глинено гърне и добавете нарязан лук, моркови, сухите чушки, доматите, 20 мл зехтин, содата, сол, щипка захар и мащерка.

Напълнете с вода, колкото да останат два пръста разстояние до капака, захлупете и варете на 200 градуса около 40-50 минути, след което намалете на 160 градуса и варете 3 часа.

Нарежете наденичките на парчета и изпържете за кратко в останалия зехтин, извадете и в същата мазнина сложете червения пипер и брашното, разбъркайте и след минута прибавете доматеното пюре, размито в 20 мл вода и подправете с чубрица.

Разбъркайте всичко и когато клокне, махнете го от котлона.

Извадете гърнето от фурната, махнете капака и сложете в него наденичките и запръжката, разбъркайте и подправете с джоджен.

Поставете фасул яхнията отново във фурната на 180 градуса още 15 минути без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: