Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Вкусна пилешка дроб сарма

Вкусна пилешка дроб сарма

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусна пилешка дроб сарма
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Само ще кажем, че класическата дроб сарма има сериозен конкурент в лицето на тази пилешка дроб сарма с пухкава заливка"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • пилешки гърди - 300 г
  • ориз - 1 в.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам пилешките гърди и дробчета за кратко. Изваждам ги и в същата мазнина задушавам лука до омекване. Добавям ориза и бъркам, докато стане стъклен.

Прибавям и всички подправки. В тава изсипвам сместа и дробчетата с месото, овкусявам със сол. Заливам 5 чаени чаши непълни с вода.

Разбърквам добре и слагам да се пече. Междувременно разбивам яйцата с млякото и брашното. Когато е почти готова мусаката, я вадя и поливам със заливката. Пека до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Уникално вкусно За първи път правя дроб сърма страхотна рецепта
30.05.2023 22:10