Сватбена питка за захранване

11/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92912288313
"За да върви бракът по мед и масло, трябва младите да бъдат захранени с вкусна пита "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 595
  • Преглеждания за месеца438
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа активирам маята с млякото, захарта и 2 лъжици брашно. Изчаквам около 15 минути през това време разбивам яйцата и останалото мляко.

Пресявам брашното, правя кладенче и изсипвам яйчената смес, после активираната мая. Замесвам средно твърдо еластично тесто. Намазвам го с олио и покривам с домакинско фолио.

Когато втаса, разделям втасалото тесто на две еднакви по големина части, всяка от тях на още 3. Разточвам всяка топка на малка кора и я намазвам обилно с масло.

Събирам на едно място 3 кори и навивам на руло. Получените две рула нарязвам на триъгълници. Подреждам ги в тава, а от краищата оформям средата.

След втасване мажа с разбит жълтък, прясно мляко и олио. Пека на 160 градуса в загрята фурна.

Декорацията правя предварително като замесвам тесто от брашно - 170 г, вода - 100 мл, нишесте - 70 г и сол. Разточвам кора и изрязвам с помощта на остър нож два лебеда. Изсушавам ги във фурна на 45 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар