Сочна празнична баклава

11/02/2016
"Поводи да приготвим тази сочна баклава все ще се намерят - затова не се бавете, а си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 070
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баклава
  • орехи - 300 г натрошени
  • олио - 1 ч.ч. олио /непълна/
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. лимонова кора
  • ванилия - 2 прахчета

Начин на приготвяне

Пакета кори разделете на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехови ядки. По същият начин направете и с останалите кори и орехи, като най-отгоре трябва да сте завършили с кори.

Нарежете с остър нож на малки баклавички. Сгорещете олиото /олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста/.

С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто, като внимавате да не се препече.

Оставете баклавата да изстине. Сварете сироп от захарта, водата, ванилията и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои, за да си поема добре сиропа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар