Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладък Салам»Класически сладък салам

Класически сладък салам

КристинаКристина
Новак
2342220
Класически сладък салам1 / 7
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Време е за един класически бисквитен салам, които се приготвя само за 30 минути и навява незабравими спомени от детството ни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • бисквити - 200 г
  • масло - 150 г
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • домакинско фолио - за увиване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават в купа на много ситно, след което се слагат яйцата, захарта, омекналото масло и какаото. Продуктите се разбъркват до получаване на хомогенна смес.

Готварското фолио се нарязва на ширина и дължина по избор. Отгоре се поставя сместа, оформена под формата на сладък салам.

Фолиото се увива плътно около сместа и се поставя в камерата (фризера) за няколко часа, докато се втвърди. Поднася се студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С белтък на прах може ли да се направи, защото ме е страх да черпя гостите със сурово яйце вътре?
29.12.2022 16:53
1
Анонимен
Анонимен
Ако вътре сложиш локум става още по хубав
09.11.2022 16:04
2
1
Анонимен
Анонимен
Радвам се за това, че няма как да хванете салмонела. Хващането става ако го искаш, ако не искаш не хващаш. Сега сериозно, суровите яйца и за мен са проблем, но ако става без яйце бих пробвал.
30.03.2022 13:07
5
Анонимен
Анонимен
Кристина уникална си
27.02.2022 14:14
3
Анонимен
Анонимен
Супер салам стана по тази рецепта и не няма как да хванем салмонела.
27.02.2022 14:12
1
1
Анонимен
Анонимен
правих го по тая рецепта и стана уникален
20.02.2022 18:53
3
Анонимен
Анонимен
Наистина, понеже няма да се пече може и да хванете някоя салмонела с това яйце
03.12.2021 15:37
3
1
Потребител#222953
Потребител#222953
Яйце не се слага.
27.05.2019 18:02
20
10