Яхния пиле с грах

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Яхния пиле с грах
Снимка: Сия Рибагина
2 / 8
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Вкусна яхния с пилешко за цялото семейство, грабвайте вилиците и нападайте"

Необходими Продукти

  • за бутчетата
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • за граха
  • моркови - 2 бр. (около 50 г)
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 1 буркан (800 мл)
  • домати - 150 г от консерва
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова подправка
  • пилешки бульон - 150 мл
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки за бутчетата се смесват със зехтина и с получената смес се намазва месото, като хубаво се натрива с ръце.

Сложете ги в тава, сипете бульона и сложете в загрята фурна на 170 градуса да се поизпекат за около 40мин.

Наблюдавайте ги, ако се запекат отгоре, покрийте тавата с алуминиево фолио.

Почистете и нарежете зеленчуците, извадете тавата с бутчетата и сложете граха заедно с течността от буркана, зеленчуците, доматите и подправете на вкус.

Покрийте тавата с фолио и сложете във фурната за 30 мин., след което махнете фолиото и печете още 10 мин.

Накрая поръсете яхнията с магданоз или копър.

Яхнията пиле с грах е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Asq Grigorova
Asq Grigorova
Пробвах тази рецепта и се получи много вкусно . За първи ми беше и съм доволна.!
Препоръчвам ! :)
11.04.2018 17:50
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно, супи и манджички с грах стават превъзходни и с много пресен магданоз
11.02.2016 15:54