Фини гювечета

11/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 023
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с маслото, прибавяме нарязаните на дребно почистени чушки (без лютите) и също леко ги задушаваме.

Разпределяме всичко това в 6 гювечета. Прибавяме нарязаните на малки кубчета домати, нарязаните на дребно задушени гъби, нарязаната на дребни кубчета шунка и размесваме.

Отгоре слагаме по една плочка от сиренето, което счупваме в средата, за да не може чукнатото отгоре яйце да се разбяга из гювечето накъдето му скимне.

Е, логично, чукваме по едно яйце, отстрани бодваме по една люта чушка (за който обича), захлупваме гювечетата с капачетата и ги слагаме в студената фурна. Включваме я на максимална температура, естествено, иначе каква полза да стоят там на студено и да мръзнат?

След около 15 минути превключваме фурната на 200 градуса и изчакваме още 20-30 минути (минутите тук са относителни, защото всичко зависи от фурната).

След това вече може да проверим дали гювечетата са готови - ако яйцето отгоре се е забулило, вадим гювечетата, но внимаваме да не ги сложим върху прекалено студена повърхност, за да не кажат "пук! " и язък за всичко.

Преди да си похапнем, разбъркваме съдържанието. Ето тогава става вкусно! Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар