Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек с лапад

Бюрек с лапад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Бюрек с лапад1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • масло - 125 г
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме яйцето, содата, солта и хладка вода. Замесваме умерено твърдо тесто.

Разточваме тестото на кора с дебелина 2-3 см. Разтопяваме маслото и го разнасяме с четка върху кората.

Изчистваме лапада от дръжките и го бланшираме във вряща посолена вода за няколко минути. Изцеждаме го.

Разпределяме го върху кората и отгоре посипваме с лука, нарязан на ивици и запържен в мазнината.

Навиваме кората на руло, опаковаме я с фолио и оставяме за 20 минути в хладилник. Нарязваме кората напречно на малки рула с широчина 1 см.

Нареждаме рулцата в тава с мазнина и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: