Зеленчукова яхния с гъби

11/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ивици. Запържваме го в мазнината и към него прибавяме нарязаните на едро скилидки чесън и нарязаните на кръгчета моркови.

Запържваме зеленчуците и към тях добавяме тиквичките, нарязани на кубчета и нарязаните на ивици гъби. Целината обелваме и нарязваме също на кубчета. Прибавяме я към зеленчуците.

Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. Посоляваме и го оставяме да престои в съд за 20 минути. Измиваме го с вода и го оставяме да се изцеди, след което го прибавяме към останалите зеленчуци да се запържи.

Накрая прибавяме чери доматите нарязани на две, посоляваме ястието и го овкусяваме с черния пипер.

Захлупваме съда с капак и намаляваме силата на огъня. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за 20 минути. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.02.2016 15:19
Лесна и вкусна. Идея за следващото ми готвене с гъби. Днес гъбите ги приготвих с ориз на фурна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв