Зеленчукова яхния с гъби

11/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • целина – ½ глава
  • тиквички – 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби – 250 г
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки – 1 бр. зелена
  • чери домати – 8 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • лук - 2 глави
  • чесън – 5 скилидки
  • зехтин – 40 мл
  • сол – на вкус
  • черен пипер – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ивици. Запържваме го в мазнината и към него прибавяме нарязаните на едро скилидки чесън и нарязаните на кръгчета моркови.

Запържваме зеленчуците и към тях добавяме тиквичките, нарязани на кубчета и нарязаните на ивици гъби. Целината обелваме и нарязваме също на кубчета. Прибавяме я към зеленчуците.

Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. Посоляваме и го оставяме да престои в съд за 20 минути. Измиваме го с вода и го оставяме да се изцеди, след което го прибавяме към останалите зеленчуци да се запържи.

Накрая прибавяме чери доматите нарязани на две, посоляваме ястието и го овкусяваме с черния пипер.

Захлупваме съда с капак и намаляваме силата на огъня. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за 20 минути. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.02.2016 15:19
Лесна и вкусна. Идея за следващото ми готвене с гъби. Днес гъбите ги приготвих с ориз на фурна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв