Чесново олио

11/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
"Чесново олио може да си направите и сами - много е лесно "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 116
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.

Предимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества. Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън.

Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др.

Когато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар