Кекс без яйца

Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
24/05/2011
"Макар и без яйца, този кекс е много вкусен и пухкав"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57 993
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта за 5 минути, добавете прясното мляко и постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Сипете солта, бакпулвера, канелата и изсипете готовата смес в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.

Изпечете кекса на умерена предварително загряна фурна, първоначално на долен реотан и после на горен и долен. Проверявайте готовността с клечка. Разтопете маслото за глазурата и го разбъркайте с какаото, захарта и 2 с.л. вода.

Залейте готовия кекс с глазурата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 25
4 4
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

АНЕЛИЯ
АНЕЛИЯ
03.11.2013 15:22
на снимката Дона праволно е видяла трицветен кекс.Вгледай се добре.Немога да разбера само защо винаги се слагат снимки неотговаряши на рецептата.
4
0
Анелия
Анелия
03.11.2013 15:16
Може би само изглежда вкусен.Аз не бих го направила.Представяте ли си какъв вид ще има с тази глазура,съвсвм няма да е като на снимката,първо защото това на снимката е шоколад и второ масло,вода и захар става крем,ако не се пресече маслото де и не става за заливане,а за замазване.Така,че не бих си похабила продуктите,заради неточна рецепта.
1
0
Дани
Дани
15.06.2013 19:31
Къде го видяхте този трицветен кекс? Снимката може и да не отговаря съвсем, ама чак пък трицветен. На мен рецептата ми харесва и ще я направя в най-скоро време.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията