Бекон на жар

12/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф103012359593
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бекон - 2 кг свински
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 пакетче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пикантина - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 щ. на прах
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ивици. В купа смесваме подправките добавяме соевия сос, сока от лимона и малко вода.

Обърква се всичко до разтваряне. Месото се намазва с така получената смес и се реди в тенджера, като между него слагам кръгчета лук.

С останалата смес поливам месото и покривам с домакинско фолио да си поема от маринатата. След около 8-10 часа престой в хладилник се пече на добре разпалена жар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар