Свински джолан с картофи на фурна

12/02/2016
"Всеки обича крехко и сочно джоланче, но малцина знаят как да го направят да се топи в устата. Затова днес ще ви споделим тази безотказна и винаги актуална рецепта"
Готвене200 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 851
  • Преглеждания за месеца2925
  • Преглеждания за седмицата341
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 бр., 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл, бяло
  • магданоз
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • кимион
  • олио
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • картофи - 200 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива, подсушава се, намазва се с олио, овкусява се със сол, кимион и червен пипер.

Поставя се в тавичка и се добавят виното и малко вода. Прибавят се морковът, магданозът, чесънът, зърната черен пипер и дафиновият лист.

Всичко се покрива с фолио и се пече 2 1/2 ч. в умерена фурна, докато костта започне лесно да се отделя от месото. Картофите се нарязват на полумесеци.

Овкусяват се с подправките, овалват се в галета и брашно, поливат се с олио и се пекат на скара или тефлонов тиган до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар