Свински джолан с картофи на фурна

12/02/2016
Анонимен
отАнонименЧирак11821
"Всеки обича крехко и сочно джоланче, но малцина знаят как да го направят да се топи в устата. Затова днес ще ви споделим тази безотказна и винаги актуална рецепта"
Готвене200 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 116
  • Преглеждания за месеца2197
  • Преглеждания за седмицата232
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива, подсушава се, намазва се с олио, овкусява се със сол, кимион и червен пипер.

Поставя се в тавичка и се добавят виното и малко вода. Прибавят се морковът, магданозът, чесънът, зърната черен пипер и дафиновият лист.

Всичко се покрива с фолио и се пече 2 1/2 ч. в умерена фурна, докато костта започне лесно да се отделя от месото. Картофите се нарязват на полумесеци.

Овкусяват се с подправките, овалват се в галета и брашно, поливат се с олио и се пекат на скара или тефлонов тиган до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар