Мезето на майстора

12/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157281544310
"Баба измисли тази рецепта в чест на дядо А ние я предлагаме на вас, за да не останете назад "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 590
  • Преглеждания за месеца10051
  • Преглеждания за седмицата5143
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на едри парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно парчетата и пържим до зачервяване в горещо олио и изваждаме в чиния.

В същото олио се запържва нарязан праз, добавят се и гъбите от консерва без течността. Поръсваме със сол, черен пипер и разбъркваме за кратко.

Щом лукът омекне, добавяме парчета топено сирене, настърган кашкавал и разбъркваме. Дръпва се настрани от котлона и по малко сипваме прясното мляко.

Връща се на котлона на тих огън при мен на 3 степен. Сипва се месото и се бърка за 5 минути, докато се сгъсти. Поръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе. Вкусотия! Да си оближеш пръстите!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар