Пълнени зеленчуци

17/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186662
"Давайте насам тези зеленчуци да ги пълним, че сме гладни като вълци "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 730
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивината. Нарежете всички зеленчуци на възможно най-дребни парчета. Сгорещете малко олио и сложете 1 настърган на фино ренде морков и скълцания зелен лук да се запържат, след което добавете каймата, предварително овкусена със сол, черен пипер и чубрица на вкус. Добавете лъжица сметана и оставете да се запържи. Това е едната плънка за зеленчуците.

Нарязаните чушки, домати (без семките), 1 морков и граха объркайте със сметаната и прецеденото кисело мляко заедно с нарязаната шунка, настъргания кашкавал и крема сирене. Добавете и 2 с.л. галета (повече, ако е рядко).

Овкусете тази втора плънка също с подправки на вкус. Почистете тиквичките и патладжаните от семките, като патладжаните се разполовяват, а тиквичките остават на цилиндри. Напълнете зеленчуците 50 на 50 с двете плънки, като редувате бялата и кафявата от горната част. Наредете ги в намазнена тава и ги сложете в предварително силно загряна фурна за 8-10 минути. Поднесете с украса от копър.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!