Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца на Очи»Бабините заляти яйца

Бабините заляти яйца

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бабините заляти яйца
Снимка: Диляна
2 / 5
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Представяме ви една уникално вкусна и лесна рецепта от кухнята на Баба - а Баба готви най-добре"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене - 150 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера завирам вода в която слагам 1 с.л. оцет и малко сол.

Чуквам яйцата и чакам да се забулят, след което ги вадя с решетъчна лъжица.

Приготвям си чинии, в които съм натрошила малко сирене и кисело мляко.

Слагам яйцата отгоре. В друг съд завирам олио и поливам яйцата които предварително съм поръсила със червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
41
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#186302
Потребител#186302
защо я предлагате като различна рецепта ,това са класически яйца по панагюрски.
07.01.2018 01:17
22
Веселина Гатева
Веселина Гатева
А пробвали ли сте с водата,в която са врели яйцата да направите каша с масло и брашно.Много е вкусна.Яйцата се сервират върху фрикасето,поръсени с червен пипер.Това правеше моята баба.
10.09.2017 20:03
8
1
Покажи всички подкоментари
Таня Левенова
Таня Левенова
слагам и чесън
17.02.2017 19:07
26
2
Тодорка
Тодорка
а моята свекърва слага в киселото мляко добре счукан чесън
13.01.2017 09:52
20
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Наиситна и моята баба честичко ги правеше Панагюрските яйца, защото бабите знаят как да глезят вкусовете на внучетата.
10.05.2016 04:37
23
Биляна Владова
Биляна Владова
и аз ги правя с масло, но до сега не съм слагала мляко и сирене, а ги поръсвам с кашкавал и тогава ги заливам
07.03.2016 14:46
6
10
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да с масло става по ароматно.
16.02.2016 10:32
27
2
Ягодка
Ягодка
Вместо олио може да се сложи запържено масло и тогава няма нужда от червен пипер / запърженото масло покафенява /. Освен това в киселото мляко може да се сложи счукан чесън на вкус. Получава се класическата рецепта за яйца по панагюрски.
14.02.2016 17:01
41
7
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Наистина съм забравила чесъна,аз слагам по мъничко във млякото.Едната порция ми е без чесън затова и съм забравила да го напиша.В къщи една част от хората избягват чесъна заради стомаха.:)Но друго си е със чесън има невероятен вкус. :)
13.02.2016 21:08
14
Дони
Дони
Ако запържиш леко червения пипер в масло и с него полееш забулените яйца става още по вкусно.
12.02.2016 23:15
43
никнай
никнай
Пррфектно, само където си забравила да прибавиш счукан чесън към млякото.
Жалко немога да ти дал повече от 5 точки
12.02.2016 19:25
9
2
Dian
Dian
Това не беше ли яйца по панагюрски? Аз слагам малко чесън в киселото мляко. Комбинацията между чесъна ,млякото и запърженият червен пипер е уникална. Почти минута стоях вцепенен като го пробвах за пръв път преди години. Не можах да повярвам ,че съм го направил сам.
12.02.2016 17:57
32
1
Покажи всички подкоментари