Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Вкусен никулденски шаран

Вкусен никулденски шаран

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусен никулденски шаран
Снимка: Monika Ivanova
2 / 6с Видео
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"С тази ВИДЕО рецепта всеки може да си приготви вкусен пълнен шаран и да зарадва близките си. Рецептата е изпробвана многократно и гарантираме за нея!"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 по 1500 г
  • лук - 4 - 5 глави
  • орехи - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 125 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 1/4 връзка
  • домати - 1 буркан, белени
  • моркови - 1 бр.
  • стафиди
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствам шарана и го измивам. Поръсвам го със сол и смлян черен пипер.

Нарязвам лука на полумесеци и с моркова ги задушавам в част от мазнината, след което към тях прибавям ореховите ядки, ситно нарязания магданоз, няколко зърна черен пипер, стафидите, виното и сол на вкус.

С тази смес напълвам шараните и ги зашивам. В тава слагам от останалата лучена смес и доматите с 2-3 лъжици олио и 1/2 чаша вода. Слагам напълнените шарани отгоре и пека на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диана Костова
Диана Костова
Страхотна рецепта, стана много вкусен :)
02.12.2016 22:41
4
Monika Ivanova
Monika Ivanova
обожавам вкуса на шарана
10.04.2016 14:45
3