Маслени кашкавалки с едно яйце

12/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г настърган ситно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - около 10 - 11 с.л. или 1 ч.ч.
  • сусам - 1 малко пакетче от 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стапяме маслото (може в микровълнова фурна). Към разтопеното, но не горещо масло, прибавяме яйцето и разбиваме до хомогенност.

От тази смес отделяме в отделна купичка 3 с.л. и прибавяме 1 с.л. вода. Оставяме настрани, ще използваме за намазване на кашкавалките преди печене.

Продължаваме да приготвяме тестото, като към яйцето и маслото добавяме 100 г настърган ситно кашкавал, киселото мляко, щипка сол и 1 ч.л. бакпулвер.

Смесваме добре и с брашното, което добавяме лъжица по лъжица, замесваме тесто. Включваме фурната да загрява на 180 г и започваме да правим кашкавалките.

Разточваме тестото на кора, с дебелина приблизително 5 мм и изрязваме формички. Изрезките тесто отново събираме на топка, разточваме и изрязваме и така с цялото тесто.

Подреждаме кашкавалките в тава, покрита с намазана с мазнина хартия за печене. Всяка кашкавалка мажем отгоре с отделеното яйце и поръсваме със сусам.

Слагаме в загрятата фурна и печем до готовност, приблизително 15 минути, докато придобият златист цвят и приятен аромат.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар