Торта от стар козунак

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
Торта от стар козунак
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 5с Видео
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Днес ще ви представим един много икономичен, чист български сладкиш, който се приготвя много лесно и е невероятно вкусен. Убедете се сами"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр. стар
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • ванилия - 2 пак.
  • брашно - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от козунака се накъсва във форма за торта и се подрежда плътно, като основа. Приготвяме крема.

От прясното мляко слагаме 700 мл, заедно със захарта да заврат, а през това време разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.

На тънка струйка се прибавят към врящата смес, но на слаб огън, да не залепне и да не стане на топки.

Кремът трябва бавно да се сгъстява. Щом стане готов, се слагат кравето масло и ванилиите. Разбърква се и още горещ, и се разпределя върху накъсания козунак.

След като сложим крема, добавяме останалата част от козунака и завършваме с крем.

Оставяме да изстине и прибираме козуначения сладкиш в хладилник за няколко часа.

Тортата от стар козунак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TihomirS
TihomirS
Много хубава рецепта, предложих я и на двама мои приятели. Не е трудна за изпълнение и е много вкусно. Благодаря з уникалната рецепта!!!!
14.04.2018 16:26
2
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
моята стана страхотна...бива я рецептата
04.05.2016 20:38
8
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава, вкусна идея
02.05.2016 16:39
4
Yana G.
Yana G.
Страхотна рецепта. И много актуална за предстоящите великденски празници, когато всички оставаме с доста козунак.
17.04.2016 10:00
6
1