Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс в картонена чашка с крем

Кекс в картонена чашка с крем

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Кекс в картонена чашка с крем
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Тези кексчета ни накараха да се размечтаем.... толкова са вкусни, а и с този пълнеж са просто божествени"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - за овалване
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 4 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • сметана - 1 пакетче, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта на пяна, постепенно прибавяме киселото мляко и олиото.

В отделен съд пресяваме брашното, ванилията, бакпулвера и какаото. Разбъркваме продуктите добре и ги прибавяме към яйчената смес постепенно.

Така приготвената смес пълним в картонени чашки. Слагаме ги в тава и ги печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 25 минути.

Вадим ги и оставяме кексчетата във формите да изстинат. След това внимателно ги изваждаме, като обръщаме формите надолу с широкия отвор. Издълбаваме всяко кексче в средата.

За крема: Слагаме млякото да заври, към него прибавяме брашното, нишестето и захарта при непрекъснато бъркане. Изчакваме сместа да се сгъсти и отстраняваме от огъня.

Оставяме крема да се охлади като разбъркваме от време на време. След като изстине към крема прибавяме сметаната на прах и разбиваме със миксер.

С този крем пълним кексчетата като отгоре също ги намазваме. Потапяме ги във кокосови стърготини и прибираме в хладилник.

Кексът в картонена чашка с крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
много симпатични кейкчета, а сметаната на прах трябва ли да разбием с прясно мляко , по указанията на опаковката или се слага така, както е на прах в крема
23.05.2016 08:10
11
5
Албена Асенова
Албена Асенова
А не залепва ли тестото по картонените чашки?Не се ли намазват чашките предварително с масло,с брашно?
22.05.2016 22:52
2
1
Diana
Diana
Правила съм подобен сладкиш в голяма правоъгълна форма и много се харесва у дома. Твоята идея за малки кексчета пълни с крем много ми допадна. Благодаря ти. Скоро ще пробвам.
01.03.2016 21:03
1
Руми
Руми
Каква е тази сметана на прах? За първи път чувам :(
13.02.2016 08:54
2
2
Лана
Лана
Много странно:1/от такова количество продукти само 4 порции?( от подобно количество за кексчета, аз правя 12 бр. мъфини) Или порцията включва няколко бройки, или картонените формички са с големината на кофички за кисело мляко 2/ "обръщаме формите надолу с широкия отвор. Издълбаваме всяко кексче в средата" , а на снимката си личи, че е точно обратното. 3/колко е 1 пакетче суха сметана-5гр., 50гр., 100гр. или да гадаем. Иначе като идея е ок. И ще я използвам.
12.02.2016 15:10
4
1
1
Покажи всички подкоментари