Понички Бисмарк

12/02/2016
Краси
отКрасиНовак2312
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 716
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се топлото прясно мляко, разтопеното масло, маята разтворена в малко водичка/мляко/.

Постепенно се прибавя пресятото брашно и ванилията. Омесва се средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса около 1 ч. Много често го замесвам вечер и поставям в намазнен плик и оставям в хладилника.

Тестото се разточва с дебелина-5 мм и се изрязват кръгчета с чаша, като на всяко кръгче се прави дупка/аз я правя с тапа от шампанско/.

Пържат се в маслена баня. Поръсват се с пудра захар или с домашно сладко.

За мен това е най-хубавата рецепта за понички.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
27.05.2016 17:20
Е,може би накрая случих на рецепта.Ще пробвам.
0
0
Краси
Краси
27.05.2016 15:36
Тази рецепта е много добра.Тестото може да се замеси вечерта,да се остави да почине около 1 ч. и да се прибере в хладилник.На другият ден се изважда,малко да се отпусне и се пържи.Поничките от втората снимка по този начин са направени и станаха по добре.Ако се правят сутрин,тестото се оставя да втаса и тогава се оформят.
0
0
Албена
Албена
26.05.2016 19:54
Все не мога да случа на хубава рецепта за понички.Все ми стават жилави или едни такива сбити.Тези доста добре изглеждат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв