Боб яхния в гювеч

12/02/2016
Desislava Evtimova
отDesislava EvtimovaНовак62
"Този уникален боб в гювеч е за ценители на българската кухня. Истинска наслада за нашата трапеза"
Приготвяне30 мин.
Готвене250 мин.
Общо280 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 031
  • Преглеждания за месеца2690
  • Преглеждания за седмицата1446
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от предната вечер във вода.

Слагам го да се вари и като кипне, слагам една лъжичка сода бикарбонат и варя 10 мин. После го измивам хубаво и прехвърлям в гювеч.

Добавям зехтин, 2 наситнени глави лук, 2 моркова, няколко скилидки чесън, 2 сушени сладки чушки, начупени, 2 зеленчукови бульона, 400 г домати на кубчета, джоджен, чубрица, подправка Балканска ръсеница, червен пипер, сол на вкус.

Разбърквам всичко хубаво и доливам вода, докато покрие боба.

Пека на 120 градуса 4 часа.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Таня
Таня
13.01.2017 04:54
Стана чудесен ! Вместо балканска ръсеница добавих мащерка и парчета луканка ! Благодаря за рецептата , определено ще я ползвам и за напред !
0
0
Raly
Raly
13.04.2016 13:13
Аз ползвах полуготов боб за улеснение и поспестих някоя и друга подправка, но като цяло стана уникално вкусен, което се дължи на сушената чушка и готвенето в гювеч. Ням!
0
1
никнай
никнай
12.02.2016 20:12
Деси, няма лощо бобеца си е класика и любим на много хора но те моля да се спреш само на една подправка.
Многото подправки неозначава по-добър вкус и аромат.
И питай баба си за да ти каже че тая "Балканска ръсеница" си е най обикновена шарена сол и че "бульон - 2 бр. зеленчукови" в никакъв случай не му е мястото е боба и в което и да е друго ястие, също че на зехтина също не му е мястото там.

Като оставим на страна космическото времетраене и малките недоразумения с подправкитв рецептата ти е добра и си заслужава - само за това че е в гювеч .
9
1
Desislava Evtimova
Desislava Evtimova
15.02.2016 14:12
Рецептата си е точна и жалко , че няма как да пробвате, и винаги бих го правила точно и само по тази рецепта :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв