Боб яхния в гювеч

Desislava EvtimovaDesislava Evtimova
Новак
63783
Боб яхния в гювеч
Снимка: Анонимен
4 / 6
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
280 мин.
Порции
4
"Този уникален боб в гювеч е за ценители на българската кухня. Истинска наслада за нашата трапеза"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чушки - 2 бр. сухи, сладки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 г
  • бульон - 2 бр. зеленчукови
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • подправки - Балканска ръсеница
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от предната вечер във вода.

Слагам го да се вари и като кипне, слагам една лъжичка сода бикарбонат и варя 10 мин. После го измивам хубаво и прехвърлям в гювеч.

Добавям зехтин, 2 наситнени глави лук, 2 моркова, няколко скилидки чесън, 2 сушени сладки чушки, начупени, 2 зеленчукови бульона, 400 г домати на кубчета, джоджен, чубрица, подправка Балканска ръсеница, червен пипер, сол на вкус.

Разбърквам всичко хубаво и доливам вода, докато покрие боба.

Пека на 120 градуса 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
40
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Владислав Димитров
Владислав Димитров
Много зле според мен часовете и градусите грам не са верни
18.01.2019 17:16
3
1
Владислав Димитров
Владислав Димитров
Направих всичко пекох го 4ч и 30 мин на тази температура и когато отворих гювеча всичко беше сурово, доправих си го на по силна температура
18.01.2019 16:46
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Таня
Таня
Стана чудесен ! Вместо балканска ръсеница добавих мащерка и парчета луканка ! Благодаря за рецептата , определено ще я ползвам и за напред !
13.01.2017 04:54
5
3
Потребител#165089
Потребител#165089
Аз ползвах полуготов боб за улеснение и поспестих някоя и друга подправка, но като цяло стана уникално вкусен, което се дължи на сушената чушка и готвенето в гювеч. Ням!
13.04.2016 13:13
3
1
никнай
никнай
Деси, няма лощо бобеца си е класика и любим на много хора но те моля да се спреш само на една подправка.
Многото подправки неозначава по-добър вкус и аромат.
И питай баба си за да ти каже че тая "Балканска ръсеница" си е най обикновена шарена сол и че "бульон - 2 бр. зеленчукови" в никакъв случай не му е мястото е боба и в което и да е друго ястие, също че на зехтина също не му е мястото там.

Като оставим на страна космическото времетраене и малките недоразумения с подправкитв рецептата ти е добра и си заслужава - само за това че е в гювеч .
12.02.2016 20:12
25
3
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда много апетитно! Чудесно!
12.02.2016 15:09
1
1
Покажи всички подкоментари