Панирани калмари с пармезан

18/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Тази вкусотия ни кара да съжаляваме, че нямаме поне три стомаха "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 520
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарите, като отделите и нарежете пипалата. Загрейте зехтина и задушете до омекване зеления лук, чесъна и спанака, след което ги оставете да се охладят.

Разбъркайте рикотата със спанака, мащерката, хлебните трохи, магданоза, лимоновата кора и 1 белтък. Прибавете сол и пипер на вкус и напълнете калмарите със сместа. Плънката трябва да е на половина. Затворете калмарите с клечки за зъби, за да не изтече сместа.

Разбийте 2 яйца и 1 жълтък за панировката и сгорещете олио в дълбок тиган. Оваляйте всеки калмар първо в брашно, после в яйце и след това в галета. Изпържете ги от двете страни до апетитен загар.

подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар