Свински печен дроб на грил тиган

12/02/2016
Краси
отКрасиНовак2312
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 481
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на парчета с дебелина около 1 см. Залива се с прясно мляко. Престоява 1-2 ч., може и повече.

Изважда се. Прибавя се 1-2 с.л. зехтин. Загрява се много добре грил тиган, поставят се парчетата свински дроб. Запичат се по 1-2 минути от всяка страна.

Изваждат се в съд, поръсват се със сол и чер пипер /подправките са по желание/.

Ако се сложи солта предварително, дробът ще изсъхне. Похлупва се с капак. През зимата върви със сурова туршийка, кисело зеле или салата от суров праз.

През останалото време-със свежа салата. За мен това е най-бързият и вкусен вариант за приготвяне на свински черен дроб.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар