Печена кокошка с кисело зеле

12/02/2016
"Сигурни сме, че това е най-вкусният начин за приготвяне на кокошка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 871
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кокошка - 1100 г
  • кисело зеле - 1 средно голяма глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • мас - 2 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 листенца
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка сварете в херметическа тенджера. Овкусете я със сол, намажете с олио и поръсете с червен пипер от двете страни.

Нарежете зелето на ивици и почистете твърдата част. Сложете в тава, добавете червеният пипер и маста.

Разбъркайте и запечете за около 10 мин. Сложете кокошката в тавата, добавете две чаени чаши от бульона и върнете тавата във фурната.

Печете кокошката до златиста коричка, като от време на време разбърквайте зелето. Добавете дафиновите листа и поръсете с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар