Панирани пилешки кожи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Панирани пилешки кожи1 / 2
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 300 г пилешка кожа
  • зехтин
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • горчица - 1 с.л. трапезна
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 2 - 3 броя, за панировката
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете охладената пилешка кожа и я нарежете на средно големи парчета. Накиснете ги в марината от лимоновия сок, зехтина, виното, горчицата, сол, черен и червен пипер за около 1 час. След това ги отцедете леко.

Разбийте яйцата, сгорещете олио в тиган. Овалвайте всяка кожа в брашно, яйце и галета, след което сложете да се пържи. Отцедете готовите пилешки кожи върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: