Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Поширани Круши»Десерт от круши и стафиди с винен сос

Десерт от круши и стафиди с винен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Десерт от круши и стафиди с винен сос1 / 2
29/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 8 броя
  • стафиди - 100 г
  • ядки - 50 г кедрови
  • червено вино - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • ядки - от бадеми 100 г
  • канела
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват и делят на половина. В тенджера сипваме виното, захарта, канелата и слагаме крушите. Крушите се варят докато поемат червения цвят на виното. Изваждаме ги и ги охлаждаме. С лъжичка ги издълбаваме.

Във винения сос добавяме стафидите, кедровите ядки и ванилията. Сосът оставяме да ври още 5 мин. Половинките круши нареждаме в подходящ съд, пълним със стафидите и ядките, поръсваме със смлените бадеми и всичко това заливаме с винения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: