Мераклийски палачинки

13/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач35534294
"Така е, най-вкусните палачинки се приготвят с мерак и тази рецепта е живото и вкусно доказателство за това "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10-15
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 288
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • мляко - 1/2 - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • брашно
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и яйцата се разбиват с миксера. Добавят се солта, захарта и содата и се разбърква пак. Малко по малко се добавя брашно и се разбърква, докато сместа се сгъсти, но и да е по-течна.

Тиганът се загрява и се сгорещява мазнина. Слага се от сместа-да се запълни дъното. Не трябва да става много дебело, нито много тънко (тогава ще се скъса при обръщането).

Когато започне да се изпържва отдолу, се повдига в краищата с ножче, иначе може да залепне. Когато е готова от едната страна, се обръща от другата и се изпържва до готовност.

Готовите палачинки се изваждат в чиния и аз лично ги захлупвам с още една чиния отгоре, за да стоят топли и меки.

Поднасят се топли и могат да се ядат по избор както със сладко, така и със солено.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:44
с миксер ако се разбива после трябва сместа да почине половин час иначе е шуплеста.аз си ги бъркам на ръка и става много гладка кашичка.
1
0
Гергана  Георгиева
Страхотни са ти палачинките, но и моите станаха хубави! :)
0
0
Минко Андонов
Аз също обичам солени - намазани с майонеза, а върху нея сирене.
Сладки ги предпочитам с мед и орехи!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв