Класическа свинска кавърма

13/02/2016
Анонимен
отАнонименЧирак41607
"Време е и за една класика от българската кухня - свинска кавърма в гювечета с лук, вино и зеленчуци по рецепта от южна България. Ще си оближете пръстите"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 034
  • Преглеждания за месеца3349
  • Преглеждания за седмицата175
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 7 - 8 глави кромид
  • чушки - 7 - 8 бр. печени
  • доматен сос
  • олио - масло
  • вино - 10 мл
  • вода
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо го измиваме, нарязваме го на жулиени. Слагаме го в тенджера. Първо го задушаваме, след това го пържим до готовност.

През това време нарязвам лука на полумесеци. Изваждаме месото в една купа и го покривам.

В същата тенджера слагам лука и го пържим и него до готовност, добавяме червен пипер, връщаме месото.

Слагаме доматен сос и нарязаните чушки. Разбъркваме добре и го оставяме малко да покъкри на тих огън.

Преди да махнем ястието, слагаме малко винце, овкусяваме с черен пипер и сол.

Сервираме го в гювечета и поръсваме на ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар