Арабски топчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Арабски топчета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40 бр.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • жълтъци - 2 бр. сварени
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • За овалване
  • какао - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се намачква жълтъкът. След това се добавят маслото, пудрата захар и ванилията, и се разбъркват с миксер.

Брашното се добавя постепенно, за да се получи меко тесто. От тестото се правят малки топчета, с големината на орех.

Нареждат се в намазнена тава и се пекат във фурна на 180 градуса около 20 мин.

През това време се разбърква какаото с пудрата захар. Готовите топчета се овалват в какаовата смес хубавичко, докато са още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: