Тирамисуто на леля

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Тирамисуто на леля1 / 2
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропа
  • вода - 600 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • инстантно кафе - 3 с.л. нескафе
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 7 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 2 пакета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Всички продукти се разбиват хубаво с миксер. Сместа се разделя на две равни части. Пекат се поотделно два блата. През това време се приготвят сиропът и кремът.

За сиропа: В 600 мл вода се слагат захар и нескафе и течността се оставя да заври.

За крема: В прясното мляко се слага захарта и се оставя да заври, но преди това от млякото се отделя една чаша и там се прибавят брашното и разбитите яйца.

Когато млякото заври, се добавя отделената смес. Разбърква се, докато заври отново. След като се махне от огъня, се прибавя крема сиренето и се разбърква, докато се получи гладък крем.

Когато блатовете изстинат, първият се полива обилно с половината сироп, намазва се с крем добре и се слага вторият блат. Залива се с останалия сироп и крем. Накрая се заглажда добре и се поръсва с какао. По желание може да се поръси и с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: