Ароматни пилешки гърди

13/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 800 г
  • кокосови стърготини - 5 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • лук - 1 глава, рендосан
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 150 мл топла
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовите стърготини поставяме в чаша с гореща вода, престояват 5 минути и се прецеждат. Получената течност сипваме в купа.

Към нея прибавяме настърганата лимонова кора, рендосания лук, захарта, солта и лимоновия сок.

В така получената марината поставяме пилешките гърди и оставяме да престоят така около 30 минути.

В тиган сгорещяваме олиото и запържваме от двете страни маринованите пилешки гърди за 2-3 минути, след което ги подреждаме в тавичка.

Върху всяко филенце поставяме парченце масло и поръсваме с бял пипер. Наливаме бялото вино и топлата вода.

Завиваме тавичката с фолио и печем около час на 180 градуса. Сервираме със зеленчуци.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар