Арабски щрудел

13/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38534324
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 904
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет (500 г, Фамилия фини)
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • канела - 2 ч.л.
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите.

По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две кори, които се навиват на руло.

Рулцето се слага в намазнена тава. (Аз използвах тавата от фурната). Това се прави и с останалите кори. Накрая се поливат с малко олио.

Първо се пекат за 5-10 минути на 200 градуса, а след това още 10-15 минути на 150 градуса само отдолу. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.

Когато е почти изстинал, се прави сиропът. Около 1 ч.ч. вода с останалата захар се слага на котлона и се разбърква добре, докато се разтвори напълно захарта.

Не трябва водата да завира, а само да се затопли. Когато това стане, се сваля от котлона и се изчаква да се охлади. След това щруделът се залива с този сироп и е готов за сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Правя подобна рецепта но добавям и малко какао във плънката.
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
15.02.2016 20:34
Пропуснах да добавя, че към плънката се добавя и 1 с.л. галета. >_
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!