Бульон-трезве

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110344618
Бульон-трезве1 / 2
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"И това ще мине - може да си повтаряте тази мантра при махмурлук, а може и да опитате някоя от нашите изпитани рецепти"

Необходими Продукти

  • доматен сок - 1 чаша
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр. кисел
  • мед - 100 г
  • минерална вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На пръстена на цар Соломон пишело: И това ще мине.

Така ще минат и празниците Свети Валентин и Трифон Зарезан. Да му мислят прекалилите с винцето, а ние да помислим за тях. Освен традиционните за случая с махмурлука шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве.

1. В чаша доматен сок прибавете един цял пресен жълтък и без да разбърквате, изпийте на гладно;

2. В чаша кисел портокалов сок прибавете 100 г мед, сока от 1 лимон и изпийте на гладно на малки глътки;

3. Смесете в чаша сока от 1 лимон и същото количество алкална минерална вода, прибавете лед и изпийте.

И все пак по-добре е да не прекаляваме с твърдото гориво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: