Месо със сос терияки

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Месо със сос терияки1 / 2
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • месо - 300 г по избор (пилешко, патешко или телешко)
  • олио - 50 мл сусамово
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • соев сос - 100 мл светъл
  • вино - 100 мл сладко, японско (може и бяло ароматно)
  • ром - 50 мл
  • кокосово мляко - 50 мл (или сметана за готвене)
  • кафява захар - 50 г
  • черен пипер - 3 зърна
  • бахар - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се задушава в мазнината, прибавят се лукът, морковите, чушките.

След което се залива със соевия сос, виното, рома, подправките, захарта.

Ври 10 минути, след което се прибавя кокосовото мляко и се оставя още 3-4 минути да ври.

Изсипва се върху канапе от ориз, гарнира се със задушено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: