Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Вкусна агнешка яхния по гръцки

Вкусна агнешка яхния по гръцки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Вкусна агнешка яхния по гръцки1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • агнешко месо - 2 кг агнешки бут без кост
  • домати - 6 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • лимони - сок от от 1 и 1/2 лимон
  • картофи - пържени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете цялата глава чесън в малка тенджера с вряща вода и варете 15-20 минути, докато омекне. Извадете я от тенджерата, отцедете я върху домакинска хартия и оставете да изстине малко.

Изстискайте вътрешността на скилидките в хаванче и счукайте на паста. Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерен огън и сотирайте агнешкото за 5-7 минути, докато парчетата се запържат добре от всички страни.

Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, джоджена и чесновата паста. Подправете щедро с морска сол и прясно смлян черен пипер.

Налейте достатъчно количество вода да покрие съставките и задушавайте 2 часа, докато агнешкото стане крехко, а сосът се сгъсти.

В последните 15 минути от готвенето прибавете лимоновия сок и разбъркайте.

Поднесете с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: