Сушени домати с босилек

13/02/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7545481
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 005
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете доматите. В зависимост от тяхната големина ги нарежете на половинки или пък на четвъртини. Подредете ги в тава, която е постлана с хартия за печене и ги посолете с морската сол. Включете фурната на 110 градуса с вентилатор и оставете доматките да се изсушат.

Целият процес отнема между 3 и 6 часа, но никога повече от 6 часа. Колкото повече се сушат доматите, толкова по-трайни ще бъдат след това, но имайте предвид, че ще бъдат и по-твърди.

Аз обичам доматите да са леко дъвчащи. Щом решите, че доматите са се изсушили добре, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат. Обелете чесъна и го сипете в бурканче от 400 г заедно с босилека и зехтина.

Не загрявайте нито зехтина, нито буркана. Количеството на зехтина зависи от това колко ще натискате доматите в буркана. Не ги притискайте твърде много.

По отношение на съхрнението , може да ги оставите в шкаф, на хладно и тъмно. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар