Шоколадови тортички

14/02/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Ето така изглежда перфектното любовно обяснение - лично и с много шоколад "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 390
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки за тортичките и хубаво ги объркайте. В отделна купа разбийте яйцата, млякото, маслото и ванилията до еднородна смес.

Постепенно добавете сухите съставки. Когато тестото стане гладко, сипете горещото кафе и алкохола, който сте избрали. Получената смес разстиламе равномерно върху хартия за печене и печем около 20 минути.

След което с формичка "сърце" изрязваме нашите "подложки". Получават се около 12. Разбиваме с миксер сметаната. Когато е готова, добавяме внимателно малините и отново разбъркваме.

С шприц слагаме върху половината "подложки" от така направения крем (с другата половина ще ги покрием). Покрийте с фолио и приберете в хладилник, докато ганашът стане готов.

На водна баня разтапяме кайсиевия конфитюр. Добавяме сметаната и млякото и смесваме добре. Когато започне да кипи, махаме от котлона.

Прибавяме начупения шоколад и бъркаме до получаване на ароматна и еднородна смес. Една чаша от ганаша слагаме в хладилник, за да се охлади, но да става за мазане.

Останалата част трябва да остане течна. Захлупваме тортичките с половинките, които сме заделили и леко притискаме. Поставяме ги върху решетъчна скара.

С охладения ганаш намазваме тортичките по краищата, с цел да се запълнят празнините. Отгоре заливаме с течния ганаш. Готовите тортички оставяме на стайна температура за около 20 минути.

При сервирането им може да ги украсите с пъпка червена роза.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар