Торта Сърцето на левскаря

Торта Сърцето на левскаря
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Ултимативната торта сърце за всички левскари и половинки на левскари! ЦСКА-ри дерзайте, скоро и за вас ще има"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • брашно - 200 г.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за крема
  • крем - на Йоткер, 1 пакет (80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • сладкарска сметана - течна, 400 мл
  • заквасена сметана - 250 г
  • ананас - захаросан, 100 г
  • сладкарска боя - синя
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте със захарта и лимоновия сок, а жълтъците с меда.

Съединете двете смеси и добавете брашното, джинджифила, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте до получаването на гладко кексово тесто.

Загрейте и намажете подходяща форма за печене - сърце. Изсипете сместа и изпечете блат.

Оставете блата - сърце да се охлади и го разрежете на две по хоризонтала.

Сварете сироп от водата и захарта и сиропирайте блатовете.

Направете крема на Йоткер по указания на пакета начин. Намажете блатовете с този крем, добавете нарязани на дребно парченца ананас и сглобете тортата.

Течната сметана разбийте на гъст крем. Добавете заквасената сметана към крема и бийте до хомогенизиране.

Полученият крем оцветете със синя безвредна боя.

Завършете сметановата торта, като я намажете с полученият син крем.

Честит Св. Валентин на левскарите!

Торта Сърцето на левскаря е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много! С толкова крем!
13.02.2016 21:14
1