Телешки винен кебап с ориз

24/05/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Крехко телешко, обвито от сос, което ни кара да огладнеем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79 698
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата215
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 4 - 5 броя
  • лук - 3 - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 3 - 4 броя
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • ориз - 1 - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 1/2 час и го отцедете. Сложете го да се свари в тенджерка на котлона, като добавите сол и черен пипер. Щом оризът уври, разбийте яйцата с киселото мляко, добавете накълцания магданоз и оцета и прибавете цялата смес към ориза. Оставете да ври за около 8 минути, като бъркате.

Нарежете телешкото (без тлъстини) на хапки, доматите - на парчета, лукът - на ситно. Сложете телешкото да се задушава с малко олио и вода. Щом побелее, добавете лука и доматите към него, след което червен и черен пипер, както и целите люти чушки. Долейте още малко олио и посолете.

След известно време добавете червеното вино заедно с 1/2 ч.ч. гореща вода и оставете да се задушава до готовност на месото, като от време на време разбърквате.

Поднесете телешкия винен кебап върху канапе от ориза.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 19
4 12
3 5
2 3
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

нина
нина
18.01.2014 12:59
Стана страхотно.Благодаря за вкусната рецепта!
1
2
диана
диана
01.01.2014 19:28
не посмях да сложа яйцата и кис. мляко, но пак стана добре
5
0
К.П.
К.П.
01.10.2013 08:43
Яйца в ориза? това грешка ли е ?


10
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти